Suoraan sisältöön

Mikä Pirkkaset on?

Pirkkanen on Pirkanmaan yhteinen lastenkulttuuriverkosto, joka toimii alueen yhteisen lastenkulttuuritoiminnan hyväksi.
Toiminta käynnistyi syksyllä 2002 Pirkanmaan seutukuntien lastenkulttuurihanke Pirkkasen muodossa. Nykyään Pirkkanen toimii verkostona, joka kattaa jo suurimman osan Pirkanmaan kunnista.
Näkyvimpiä toimintamuotoja ovat joka helmikuu järjestettävä lastenkulttuurikuukausi Pirkkaset sekä kaikille avoin Pirkkaset-postituslista, jossa jaetaan tietoa lastenkulttuurin koulutuksista, seminaareista ja mahdollisuuksista alueella.


PIrkkaset työryhmä >

Liity postituslistalle >
 

Lasten Pirkkaset – Pirkanmaan lastenkulttuurikuukausi 1.2.–13.3.2022

Lasten Pirkkasissa rohkaistaan löytämään omia supervoimia!

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, jonka aikana lastenkulttuuri näkyy ja kuuluu erityisen paljon ympäri Pirkanmaata. Tänä vuonna kulttuurikuukautta vietetään aikaisempaa pidemmällä aikavälillä 1.2.–13.3.2022, jotta mahdollisimman moni tapahtuma pystytään järjestämään.  Ohjelmaa on tarjolla paikan päällä ja virtuaalisesti 0–12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen.

Tämän vuoden ”Supervoimaa kulttuurista” -teema johdattaa meidät tutustumaan omiin ihmeellisiin ja ehkä myös täysin uusiin puoliimme. Supervoima voi olla jotain pienenpientä, pörröistä tai vaikka äänekästä! Lasten Pirkkasten tapahtumissa saa hullutella, leikitellä, rakentaa oman soittimen tai muuttua vaikka avaruusolioksi!  

Vuoden 2022 Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä seikkailee lastenohjelmista tuttu Veera Degerholm. Veeran Salaisia asukkaita -esitykseen ja Supervoimaa-työpajaan voi osallistua eri puolilla Pirkanmaata. Tämän lisäksi on tarjolla kymmeniä kiinnostavia, lennokkaita ja innostavia kulttuuritapahtumia, joita ovat tuottaneet yksityiset toimijat, opistot, kulttuurikeskukset ja kunnat.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia! Seuraa tapahtumailmoittelua.
Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia pandemiaan liittyen ja tiedotamme muuttuvista tilanteista mahdollisimman pian.

 

Lasten Pirkkasten kiertävä esiintyjä

Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä seikkailee lastenohjelmista tuttu Veera Degerholm. Veera kiertää helmikuun aikana ympäri pirkanmaata.

Salaisia asukkaita -esitys

Esityksessä puun ujot asukkaat esittäytyvät ja paljastuu, että jokaisella on erilaisia supervoimia: pieniä, suuria, pörröisiä, hurjia.
Esitys sopii 3-10-vuotiaille. Kesto n. 35 minuuttia

Supervoimaa-työpaja

Työpajassa tarkastellaan omaa sisimpää ja tutustutaan omiin supervoimiin mielikuvitusmatkan voimin ja musiikin tahtiin. 
Paja sopii 3-10-vuotiaille.  Kesto n. 45 min.

 

Vuoden 2022 Lasten Pirkkaset- kulttuurikuukauden tapahtumahaku on päättynyt


Lasten Pirkkaset-kulttuurikuukausi on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa. Kutsumme kaikki mukaan tekemään tapahtumia yhteiseen juhlaan. Tapahtumahaku on käynnissä 30.11 - 31.12.

Ilmoita oma tapahtuma osaksi Lasten Pirkkasia >

Osallistuminen kuukauden ohjelmaan on maksutonta. Tervetuloa mukaan toteuttamaan monipuolista ja innostavaa lastenkulttuuria Pirkanmaalle!