Urpu-Elina Korhosen maalauksia

29.6.-25.07.2021 | 10:00-18:00 Järjestäjä: Tampereen Taiteilijaseura ry.Sijainti: Aulagalleria

Kuvaus

Korhosen teokset ovat osa Tampereen Taidelainaamon kokoelmaa. Teokset ovat siis saatavissa Taidelainaamon ehdoin, kertamaksulla tai korottomalla osamaksulla.

Taiteilija itse kertoo maalauksistaan seuraavaa:
"Maalaukseni syntyvät luonnostelematta. Maalausprosessi lähtee liikkeelle pikkuhiljaa, varovaisesti, mutta maalauksen edistyessä, värin ja sommittelun kommunikoidessa syntyy parhaimmillaan pelottomuuden tila – kuva vie maailmaansa. Usein unohdan maalausvälineet ja ryhdyn maalaamaan paljain sormin. Työskentelyni on ekspressiivistä. Maalauksen työstäminen on välillä vaivalloista ja kompuroivaa, parhaimmillaan tanssia värin ja sommittelun kanssa – niin fyysistä, että maalaussession loputtua saatan olla lopen uupunut.

Vuosien saatossa maalauksieni maisemallisuus on vähentynyt ja värien monokromaattisuus lisääntynyt: yhdenkin värin sävyillä voi kertoa tarinan. Kun tarinaan on kirjoitettu viimeinen sana voi hetken aikaa hymyillä. Pimeydessä ei ole väriä. Olen maalannut teokseni kevään ja kesän aikana. Siinä kohdassa kun valo ja värit ovat vahvistuneet. Värimaailmoiltaan ne ovat usein joko kelta- tai punavoittoisia. Keltaisen tunnen viittaavan seestymiseen ja valoon, punaisen dramaattiseen käännekohtaan.”

Vapaa pääsy

Jaa:

Urpu-Elina Korhosen maalauksia