Risto-Pekka Blom: Valitsemaanne tunteeseen ei juuri nyt saada yhteyttä

4.6.-26.06.2022 | 00:00-00:00 Järjestäjä: Risto-Pekka Blom:Sijainti: Galleria

Kuvaus

Näyttelyssä on esillä Risto-Pekka Blomin kokeellisia videoteoksia. Blom on kiinnostunut muotoon ja kerrontaan liittyvästä kokeellisuudesta. Kokonaisuutta yhdistää ulkopuolisuuden ja vierauden teemat sekä yksilöön ulkoa päin kohdistuvat vaatimukset siitä, kuinka elämä kuuluisi elää.


IHMISSOIHTU, 2022
Yksikanavainen videoteos, 6min

Me olemme toimineet kuten yhteiskunnassa kuuluu toimia. Me olemme noudattaneet sääntöjä. Emme me pilkkaa tai väheksy erilaisia ihmisiä. Mutta se ei käy, että tullaan tänne sotkemaan vallitseva järjestys lietsomalla jos mitäkin huutelua nakkikioskilla.

Ihmissoihtu on yhden kuvan teos öisistä liikennevaloista, joissa kunnialliset ja yhteiskuntakelpoiset kansalaiset odottavat valojen vaihtumista. Teos kertoo kritiikittömästä tottelemisesta, kantaa ottamattomuudesta ja turvallisuudentunteen katoamisesta hallitsemattomasti muuttuvassa maailmassa.

Tuotanto: Wacky Tie Films


VOITTE JÄTTÄÄ VIESTIN ÄÄNIMERKIN JÄLKEEN, 2021
Yksikanavainen videoteos, 11 min.

Puhelut menevät vastaajaan. Yksinäiset autot ja valopylväät vaeltavat öisillä moottoriteillä. Langat yhdistävät torinäkymän ihmisiä. Potilas elää täydellistä elämää.

Henkilökohtaisen eron ja maailmanlaajuisen pandemian värittämä teos on kertomus yhteyden puuttumisesta, todellisen kohtaamisen vaikeudesta ja oman elämän ulkopuolella elämisestä.

KANARIALINTU, 2020
Yksikanavainen videoteos, 7 min.

Joka aamu tuhannet lapset lasketaan kouluun, kuin kanarialinnut kaivokseen testaamaan ilman myrkyllisyyttä. Yhdellä kuvalla toteutettu teos kertoo kiusaamisen ketjuuntumisesta ja siitä kuinka me olemme kaikki omalla tavallamme rikkinäisiä.

Tuotanto: Wacky Tie Films

Näytöksen yhteiskesto on 25 minuuttia.

Risto-Pekka Blom (s.1970) valmistui Medianomiksi Tampereen AMK:sta kuvauksen ja ohjauksen osastolta vuonna 2005 ja videotaiteen erikoistumisopinnoista vuonna 2006. Blomin videoteoksia on esitetty festivaaleilla, gallerioissa ja museoissa yli 20 eri maassa. Blomin lyhytelokuva Teemapuisto voitti sarjansa pääpalkinnon Tampereen elokuvajuhlilla sekä Helsingin elokuvafestivaaleilla 2015.

Blomin teoksissa toistuvat ulkopuolisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden teemat, sekä yksilöön ulkoa päin kohdistuvat vaatimukset siitä, kuinka elämä kuuluisi elää. Lisäksi esiin nousevat ihmisoikeudet, sekä luonnon hyväksikäytön kriittinen tarkastelu. Blom on kiinnostunut muotoon ja kerrontaan liittyvästä kokeellisuudesta, mitä kautta hän pyrkii etsimään ja vahvistamaan omaa ääntään.

Teoksia ovat tukeneet:

SES, AVEK, YLE, TAIKE, KIRKON MEDIASÄÄTIÖ ja FILM TAMPERE

Näyttely on avoinna 4.6.–26.6.2022.
ti-pe klo 9–21, la-su klo 10–18
Näyttely on suljettu juhannuksena 24.–25.6. Avoinna juhannussunnuntaina 26.6.

Vapaa pääsy

Jaa:
Risto-Pekka Blom: Valitsemaanne tunteeseen ei juuri nyt saada yhteyttä