Ajankohtaista


17.03.2022

Ukraina-illoissa keskustellaan ja kuullaan asiantuntijoita

Venäjän ja Ukrainan välinen sota on herättänyt järkytystä, kysymyksiä ja huolta. Tampereen kaupunki ja filosofinen aikakauslehti niin & näin järjestävät maaliskuussa kolme Ukraina-iltaa, joissa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustellaan. Iltojen teemoina ovat informaatiovaikuttaminen ja luotettavan tiedon merkitys, sodan etiikka ja oikeutus sekä Venäjän ja Ukrainan historia.

Kulttuuritalo Laikun ajankohtaisessa Ukraina-illassa perjantaina 25.3. kello 18-19 kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja sekä keskustelua Ukrainan tilanteesta. Illan teemana on Venäjä ja Ukraina historian näkökulmasta. Asiantuntijoina tilaisuudessa ovat sotahistorioitsija Jussi Jalonen sekä filosofian tohtori ja yleisen historian yliopistonlehtori Pia Koivunen. Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä.

Jussi Jalonen on filosofian tohtori, Oulun yliopiston dosentti, historiantutkija ja Itä-Euroopan tutkija. Hän on ollut vierailevana tutkijana myös Varsovassa.

Pia Koivunen, FT, työskentelee yleisen historian yliopistonlehtorina Turun yliopistossa. Hän on perehtynyt Venäjän historiaan, erityisesti kylmän sodan ajan kulttuuridiplomatiaan, propagandaan ja kulttuurivaihtoon. Koivunen on tutkinut megatapahtumia, nuorison kansainvälisiä yhteyksiä ja kokemushistoriaa. Parhaillaan hän tekee tutkimusta Tampereen Lenin-museon kytköksistä Moskovaan kylmän sodan vuosina.

lllan juontajana ja keskustelun vetäjänä toimii tamperelainen filosofi ja filosofisen niin & näin -lehden toimittaja Risto Koskensilta.
 
Tilaisuus järjestetään Kulttuuritalo Laikun Musiikkisalissa sekä myös striimataan. Voit seurata tapahtumaa etänä Kulttuuri Tampere -Youtube-kanavalla > (youtube.com).

Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä paikan päällä sekä verkossa.  

Muut Ukraina-illat:
 
Ukraina-ilta: informaatiovaikuttaminen ja luotettavan tiedon merkitys
ma 21.3. klo 18-19
Pääkirjasto Metso, Lehmus + etätapahtuma Tampereen kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla > (youtube.com).
Asiantuntijoina professori Tuomas Harviainen ja politiikan tutkija Ari-Elmeri Hyvönen
 
Ukraina-ilta: Sodan etiikka ja oikeutus
to 31.3. klo 18
Sampola, Auditorio + etätapahtuma (striimaus)
Asiantuntijana filosofian dosentti ja akatemiatutkija Jussi Backman
Toinen asiantuntija ilmoitetaan myöhemmin

Yhteistyössä: Kaupunkikulttuuriyksikkö, Tampereen kaupunki / kansainväliset asiat, Tampereen kaupunginkirjasto,  Tampereen seudun työväenopisto ja filosofinen aikakauslehti niin & näin