Ajankohtaista


25.04.2022

Varma kevään merkki – tapahtumat palaavat myös Laikunlavalle

Laikun näyttelytiloissa Galleriassa ja Studiossa on huoltotauko, mutta kulttuuritalossa ja Kirjastonpuistossa on runsaasti tapahtumia tarjolla.

Keskiviikkona 27.4. uusi Katulehti Rohee järjestää Laikunlavalla kevättempauksen kello 15 alkaen. Tule kuulemaan ihanaa musiikkia, mutta myös siitä, mitä katulehden myyminen on. Tapahtumassa esiintyvät laulaja-lauluntekijät Kielo Kärkkäinen sekä Pekka Tapani.

Rohee on paikallinen katulehti Pirkanmaalla, jota saa myydä kuka tahansa tuloja tarvitseva. Lehti maksaa kadulla 10 euroa, myyjä on ostanut lehden etukäteen viidellä eurolla ja saa myyntivoiton tuloa. Lehti on innostava ja kiinnostava aikakauslehti täynnä kulttuuria, kokemuksia kaduilta ja yhteiskunnallisia huomioita. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kulttuuritalo Laikun, Vanhan kirkon ja A-killan Katukilta-hankkeen kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lapsille on tarjolla ohjelmaa Rullan Vappuhulinoissa vappuaattona 30.4. klo 10 alkaen. Laikun Musiikkisalissa järjestetään Somana ry:n forumteatterin Hipsu ja Tipsu Nyt palaa! -esitykset tulipalojen vaaroista. Esitystä suositellaan 5-8-vuotiaille. Esitykset ovat kello 11.00 ja 12.30 ja esityksen kesto noin 40 minuuttia. Lisäksi päivän aikana paloauto vierailee Rullan pääsisäänkäynnin lähistöllä ja sisällä työpajassa tehdään vappumaisia tulihuiskuloita!

Rullassa esillä myös Liekki hallussa -näyttely, jossa lapsen kanssa voi tutustua turvallisesti pelastautumisen maailmaan, miettiä miten ihmeessä toimii palovaroitin tai mitä kannattaa tehdä hätätilanteessa. Näyttelyssä pikkuvierailijat pääsevät poseeraamaan palomiehenä, etsimään reitin ulos poistumislabyrintissä, tai istahtaa paloauton kyytiin. Näyttely on tuotettu yhdessä Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa.

Sunnuntaina 1.5. Laikunlavalla järjestetään perinteinen Työväen vappu klo 13 alkaen. Musiikkia esittävät Tampereen Rautatieläisten soittokunta, Mikko Perkoila ja Lassi Mettälä. Puhumassa ovat lastenhoitaja Mervi Grönfos ja pääsihteeri Tiina Sanberg. Juontana on Petra Packalén. Tilaisuuden järjestää SKP:n Tampereen piirijärjestö.

Tampereen Helluntaiseurakunnan Vappu goes gospel -tapahtuma jatkaa vappupäivää Laikunlavalla klo 16 alkaen. Tapahtumassa kuullaan musiikkia ja puheenvuoroja. Tapahtuman yhteydessä tarjotaan myös munkkia ja simaa vapaaehtoisella maksulla.

Katso muu Laikun ajankohtainen ohjelma tapahtumat-sivulta > (sisäinen linkki).